Familia Regală a României, oaspete al craiovenilor

Duminică, 1 iunie 2014, la ora 10, călătoria spre municipiul Craiova a debutat cu plecarea Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae, în Trenul Regal, din Gara Băneasa. Sinteza programului vizitei din Craiova a fost transmisă presei de către Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai.

 

În tren, Altețele Lor Regale au fost gazdele unui număr de treizeci de vârstnici și tineri beneficiari ai programelor inter-generaționale derulate de Fundația Principesa Margareta a României prin Centrul Comunitar Generații și Programul „Niciodată singur”. Astfel, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, musafirii Familiei Regale s-au putut bucura de călătoria cu Trenul Regal, dar și de ospitalitatea Altețelor Lor Regale.

Trenul Regal a sosit în Gara Craiova, la ora 13.48, unde Altețele Lor Regale au fost primite de aproximativ două mii de persoane. După intonarea Imnului de Stat și a Imnului Regal, Familia Regală a fost întâmpinată de primarul municipiului Craiova, doamna Lia Olguța Vasilescu, președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, precum și de prefectul județului Dolj, domnul Marius Deca. De asemenea, Altețele Lor Regale au fost așteptate cu pâine și sare de tineri îmbrăcați în straie populare românești.

Familia Regală s-a îndreptat, apoi, spre Primăria Craiovei, alături de reprezentanții autorităților locale, acolo unde a fost prezentată macheta bustului Majestății Sale Regelui Mihai I. Lucrarea este realizată de domnul Marcel Voinea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Dolj. Bustul urmează să fie dezvelit, în Craiova, în cursul lunii octombrie a acestui an, cu ocazia Zilei Regelui.

De la ora 15.30, peste trei mii de oameni au fost prezenți la Centrul Multifuncțional Craiova, unde Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae au luat parte la evenimentul de promovare a lecturii „Cărțile Copilăriei”, program desfășurat, la nivel național, de Curtea Veche Publishing.

La eveniment au participat doamna primar Lia-Olguța Vasilescu, inspectorul general adjunct al județului Dolj, domnul Nicușor Cotescu, precum și managerul Teatrului pentru copii și tineret “Colibri”, doamna Adriana Teodorescu. În final, Principele Radu și Principele Nicolae au oferit autografe unui număr impresionant de persoane.

În cursul serii, Familia Regală a luat parte la un dineu oferit de Muncipalitatea din Craiova.

La ora 22, Altețele Lor Regale au asistat în Piața Mihai Viteazul, la un spectacol muzical-coregrafic grandios, „Carmina Burana”, de Carl Orff, purtând semnătura regizorului-coregraf Francisc Valkay.

Spectacolul a fost o adevărată desfășurare de forțe, reunind, pe două scene mobile, peste 350 de artiști. Și-au dat concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, Corul de Copii al Liceului de Arte “Marin Sorescu” și cel al Școlii Generale nr. 39 “Nicolae Bălcescu”, soliștii Diana Țugui, Alessandro Carmignani (Italia), Ștefan Ignat (București), sub bagheta dirijorală a lui David Crescenzi (Italia).

Pe tot parcursul zilei de duminică, 1 iunie, Trenul Regal a putut fi vizitat. Câteva mii de persoane au format rînduri de zeci de metri pentru a urca în vagoanele trenului.

Luni, 2 iunie, la ora 11.40, Altețele Lor Regale au părăsit Craiova, în Trenul Regal, alături de doamna primar Lia-Olguța Vasilescu, precum și de reprezentanți ai Municipalității.

Despre euroagora
Euro-Agora - ONG from Craiova, Romania

Lasă un comentariu